La Bionda Resort in Spain’s Costa Brava: A Romantic Reuse Challenge by Quintana Companions

We leap to consideration at any time when Quintana Companions full a mission. Primarily based in Barcelona and Menorca, Spain, inside designers Pol Castells and Benito Escat specialise in what they time period “giving waste a second likelihood.” Translation: they like to start with historic, typically derelict buildings and deftly renew them by exposing hidden layers—”the wonder behind all of the paint”—and by introducing shored-up antiques. Sustainability guides their “reutilization mission”: see, for example,  The All-Classic Renovation and A Manner With Outdated Kitchens.

Of their newest resort mission, La Bionda Resort within the Costa Brava seashore city of Begur, they remodeled a 17th-century townhouse into an eight-room parador that appears like a portal into one other period. Working with proprietor Carla Lloveras, Pol and Benito constructed their design across the idea of a fictitious character, a 1930’s girl salon host who invited girls artists, singers, writers, and actresses from throughout to come back keep.

Be part of us for a tour. The resort is open to visitors (and taking additional security measures);  for these of us not not going anyplace quickly, each room is crammed with design concepts price making an attempt out at dwelling.

Images courtesy of Quintana Companions, except famous.

The tiled entry opens to a signature Quintana Partners&#8 Above: The tiled entry opens to a signature Quintana Companions’ mixture of textures and patinas. The resort debuted on Might 15.

Along with preserving a lot of the unique construction, Pol and Benito constructed sustainability into the design: the resort’s web site notes, “we generate most of our electrical power via photovoltaic panels that use photo voltaic power, and we generate cooling, heating, and scorching water via an aerothermal system that makes use of power from the skin air.” {Photograph} courtesy of La Bionda Resort.

Just add red lacquer: the front desk was created from two vintages pieces renewed with glossy paint. The surfaces here range from newly laid herringbone brick to freshly plastered walls and a ceiling preserved in its excavated state. Above: Simply add crimson lacquer: the entrance desk was created from two vintages items renewed with shiny paint. The surfaces right here vary from newly laid herringbone brick to freshly plastered partitions and a ceiling preserved in its excavated state.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *