An “Ode to the Pacific Northwest” in a Portland, OR, Craftsman

Some time again, Annie wrote a few loft rehab in Portland, Oregon, by Jessica Helgerson Inside Design that manages to really feel of-the-moment but not stylish in any respect. Whereas perusing Helgerson’s website, I got here throughout one other impressed mission that masters this somewhat troublesome balancing act.

Because it seems, it shares the identical lead designer because the loft overhaul, Mira Eng-Goetz, who went above and past for this renovation of a 1907 Craftsman: Except for sourcing furnishings and lighting, selecting paints and palettes, redesigning the format, and different decorator-y duties, she additionally hand-painted tiles for a botanical backsplash within the kitchen.

Portray the mural of sword ferns, which took her six days to finish, was her favourite a part of the mission. “The mural creates a ‘backyard view’ in a kitchen with home windows that look out onto the facade of a neighboring condo constructing,” says Eng-Goetz, who studied high-quality artwork earlier than getting a level in inside structure. “This was the primary time I’ve been capable of combine some of my artwork into an inside design mission, and I’m so grateful to my shoppers for trusting me sufficient to take it on.”

Proof of her creative eye may be seen all through the remainder of the house as effectively—within the moody palette of wealthy greens and dusky pinks, within the number of sculptural furnishings items, and within the emphasis on artisan-made merchandise. Be part of us for a tour.

Pictures by Aaron Leitz, courtesy of Jessica Helgerson Inside Design.

The two-story house had been at one time converted into apartments. Though it had been turned back into a single-family home by the previous owners, there were still awkward remnants of its rental past, including a second, extraneous staircase. &#8 Above: The 2-story home had been at one time transformed into flats. Although it had been turned again right into a single-family residence by the earlier homeowners, there have been nonetheless awkward remnants of its rental previous, together with a second, extraneous staircase. “The most important problem on this mission was re-imagining the circulation all through the home, which required eradicating the again stair, opening up the kitchen to the eating room, and including a grasp bathtub the place a balcony was once,” says Eng-Goetz. The partitions within the eating room are painted Benjamin Moore Storm Cloud Grey.A wall of glass cabinets, which can be accessed from both sides, separates the kitchen from the dining room. The dining table is from BDDW, the Neva chairs are by Artisan, and the Trapeze ceiling light is by Apparatus. Above: A wall of glass cupboards, which may be accessed from each side, separates the kitchen from the eating room. The eating desk is from BDDW, the Neva chairs are by Artisan, and the Trapeze ceiling gentle is by Equipment.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *